Creëer een comfortabele buitenruimte om deze winter te doorstaan!

Overdekt terras

De koude wintermaanden komen eraan. De beste manier om de koude maanden te doorstaan is om door te brengen binnen in de woonkamer. Gezellig samen op de bank onder een dekentje met een haardvuur terwijl je naar een nieuw tv-programma kijkt. Je denkt er niet eens aan om naar buiten te gaan. Creëer een comfortabele buitenruimte die net zo warm en beschermd tegen regen en wind kunt maken als de woonkamer? Je bent dan niet meer gebonden aan één leefruimte in je huis, maar je haalt buiten naar binnen en vergroot de leefruimte van je huis. Hier zijn enkele oplossingen om je te helpen je buitenruimte zo goed mogelijk te benutten en je binnenruimte te vergroten. En maak indruk op je familie en vrienden deze winter! Met een geweldige overkapping die je zomers beschermt tegen de zon en in de winter tegen de kou.

Vouwdak als comfortabele buitenruimte

Door een veranda met vouwdak boven je terras te plaatsen, ben je flexibel. Zo kun je bij mooi weer heerlijk genieten van de zon door het vouwdak open te schuiven. Begint het ineens te regenen of wordt het frisser s’avonds dan doe je het schuifdak dicht. Door een veranda met een schuifbaar dak verleng je de woonkamer tijdens de koude wintermaanden. 

Bekijk de verschillende modellen, zoals:

  1. Vouwdak
  2. Pergola
  3. Lamellendak
  4. Veranda

Glazenwand/Zipscreens

Om nog meer van je vouwdak te genieten is een glazenwand in de vorm van harmonicadeuren of wand van schuifdeuren een welkome aanvulling. Op deze manier heb je een volledige gesloten overkapping waar je ook in de wintermaanden heerlijk kunt genieten. Wil je geen volledige gesloten veranda, maar flexibel kunnen zijn? kies dan voor rolgordijnen in de vorm van screens zoals een zipscreen en ritscreen. Hiermee ben je beschermd tegen wind en regen waardoor je ook in na- en voorjaar kunt genieten van je vouwdak. In de zomer zorgt een screen dat je geen last meer hebt van zon en warmte waardoor de functie van het schuifdak andersom is. Namelijk niet beschermend tegen de kou maar tegen de warmte. Met beide oplossingen behoud je volledig zicht naar buiten op de tuin. Je kijkt namelijk altijd naar buiten, maar bij screens niet naar binnen.

Zie overzicht van alle screens

Terrasverwarming in je buitenruimte

Om ook op een frisse zomerse avond buiten te genieten. Je overkapping in voor-, najaar en winter te kunnen gebruiken. Monteer je een elektrische terrasverwarming om warm te blijven. Wil je naast warmte ook sfeer onder je vouwdak dan kies je voor een pelletkachel. Deze geeft naast warmte ook een gezellig vuur. Zelfs tijdens de koudste maanden en nachten kun je met deze type verwarmingen buiten blijven, omdat ze de afgesloten ruimte lekker warm houden, zodat jij en je vrienden er de hele winter van kunnen genieten.

Creëer een comfortabele verlichting in je buitenruimte

Zit je s’avonds in het donker buiten onder je vouwdak dan is het makkelijk als je verlichting hebt. Je kunt in de baleinen van het vouwdak kiezen voor geïntegreerde verlichting. Je kan kiezen tussen ingebouwde spots of Ledverlichting strips. Je kunt natuurlijk ook kiezen om eigen verlichting te hangen voor meer sfeer. De lichtfunctie biedt naast het praktische voordeel ook een huiselijke lifestylesfeer, waardoor het een ruimte wordt waar je, je op je gemak voelt. Door de verlichting ben je niet meer afhankelijk van natuurlijk licht en bepaal jezelf hoelang je blijft genieten van je tuin of terras. Je schakelt zelf de verlichting in of uit wanneer nodig.

Meubels

Om de buitenruimte het gevoel te geven dat het je woonkamer is, is het belangrijk dat je deze inricht met comfortabel buitenmeubilair. Het tuinmeubilair moet aansluiten bij het gevoel hoe je de veranda in wilt richten. Je kunt kiezen voor een comfortabele inrichting met lounge meubelen. Zodat je lekker met je voeten op de bank kunt zitten en een boek kunt lezen onder het genot van een lekkere kop warme chocolademelk. Maar ook wanneer je de keuze maakt om de serre te gaan benutten als een actieve ruimte met een grote tuintafel en fauteuils er omheen. Zodat je met vrienden en familie heerlijk kunt eten en natafelen.

Leave a Comment